I Oslos jubileumsår vandret Lillebjørn selv videre, men Haba Haba kommer til Lilleriksen og selveste Kari Svendsen får med seg et stjernelag til en storkveld med høy banjofaktor. Det blir Oslokappleik, og sammen med BLS lanserer vi polsfestivalen OsloP – der Riksscenen forvandles til Kaffistuggu under Rørosmartnan og kaffekoppene er halve.

Danseforestillingen Village Party leker med bygdefestens stereotypier, men her hos oss møter du ikke bygdedyret. Kom på blodklubb og vær den du er, dans som du vil. Og kjenn at du hører til, at du er hjemme. Søken etter en følelse av hjemme i verden er tema for Marianna Sangitas grenseløse tingingsverk ΣΠΊΤΙ/Hjem, mens norske selvbilder settes på en ildprøve i Fuck it – en sjukt norsk forestilling.

Mer historie blir det når husvarme Jørn Jensen tar oss tilbake til 70-tallets folkrockbølge, og de legendariske bandene Folque og Kong Lavring får sin tribute. Barokkfiolinstjerne Bjarte Eike er også husvarm og byr bl.a. på et boblende samarbeid mellom sitt Alehouse Sessions og dansekompaniet Mamelukk.

Vi gleder oss til Norse Gaels Folk Fest og Samisk kulturnatt, Voluspá i ny musikalsk drakt av Øyonn Groven Myhren, urframføring med Erlend Apneseth/BIT20 og en rekke fantastiske konserter og plateslipp. Den 500 år gamle langeleiken skal feires, vi hyller den eminente tradisjonsbæreren Sidiki Camara og hever stemmen i protest og solidaritet med Palestina under Masahatfestival.

«Verden ville vært et vakrere sted hvis alle mennesker danset» - i den spektakulært vakre forestillingen Sol Invictus feires selve livet gjennom lysende dans som forener mennesker på tvers av kulturer og forskjeller.

Velkommen til bygdefest!

Ane Carmen Roggen, direktør Riksscenen

 

Se høstprogram 2024  HER!
(papirutgaven finner du i foajeen på Riksscenen)