Jan Karlsen, med kallenavnet Jan Torader, har røtter både fra Østlandet og Vestlandet, og oppgir som regel sin adresse til Norge og omegn. Instrumentet hans er trekkspill, fra en rad og opp til fem rader. Han går heller ikke av veien for pianotrekkspill, for det var dette han startet med i en alder av 21 år.
Da Jan Karlsen vokste opp, trodde han at trekkspill var det samme som Karl Jularbo. Dette var ikke noe rart, for i radioen var Jularbo flere ganger i uken på 1950-tallet. En av Jans onkler spilte trekkspill, og på hans repertoar hadde Carl Jularbo en meget fremtredende plass. Et par av Jans søskenbarn hadde en flott rød Kombi og en mengde 45-plater med Jularbo-musikk. Lykken var å sitte på bakken med platespilleren i gresset. Hva gjorde det at platene ble bulket av solen, og at batteriene ble flate, for musikken var fin uansett. Et annet høydepunkt var et radiointervju med Karl Jularbo rundt 1960. Ved Karl Jularbos død i 1966 sørget til og med musikklæreren på skolen som Jan gikk på. Jan vokste opp med denne musikken, og har alltid båret den med seg, uansett hva han ellers hørte av musikk. Hans ønske er derfor å lage en tidskapsel, altså levendegjøre Carl Jularbo i 1960. I denne tidskapselen er Carl Jularbo blitt 67 år gammel, og er i Norge på turné. Hans alter ego Jan Karlsen har etterlatt et par trekkspill. Dermed kommer gamle minner frem, og det ønskes velkommen til en konsert anno 1960.
Jan T. Karlsen – trekkspill
Bidragsytere til det som denne konserten bygger på:
Romanifolkets/Taternes Kulturfond med prosjektene “I Jularbo-Kalles Rike” og “I Jularbo-Kalles Rike – En Gjenvisitt” (2010–2012).
Rff-Senteret, med forberedelse til prosjektet ‘Det Mangfoldige Reisendelivet’ (2018).
Kommunal- og moderniseringsdepartementet, med gjennomføringen av prosjektet ‘Det Mangfoldige Reisendelivet’ (2018–2019, pågående prosjekt).