Skattekista

med LilleRIKSEN

Velkommen inn i Skattekista! Her får du prøve deg på folkedans, rytmer og bevegelser fra India med Lavleen og Alina Kaur, sammen med folkedansere fra Barnelaget i Oslo. Her skal det hoppes, snurres og danses - og hvem vet, kanskje er indisk folkedans ikke så annerledes enn norsk folkedans som man skulle tro?

Alle er også velkommen til å henge seg på «danseslangen» gjennom parken!

Skattekiste-teltet presenteres av LilleRIKSEN – familieprogrammet til folkemusikkscenen Riksscenen på Schous plass annenhver søndag. 

Alina Kaur (10) er ikke bare født med ski på beina, men har også danset seg inn til verden. Alina har gått i lære hos sin mor innen forskjellige indiske stilarter så lenge hun kan huske. Hun debuterte på TV-skjermen i Fantorangens musikkvideo «Hjulene på bussen» da hun var 2 år. Siden har det gått slag i slag med bl.a. hovedrolle i «Trym og Madikken» og «Verdens Beste kjæledyr». Hun har også hatt roller i «Ridderprinsesse», «Ninja Mathias», «Norskish», «Fantasity» og er til høsten aktuell i en ny norsk tv- serie i rollen som «Simran».

Lavleen Kaur er utdannet innen klassisk indisk dans under Guru Priya Pawar innen stilarten Kathak. Hun har bred kompetanse og erfaring med folkedanser fra forskjellige delstater i India og har jobbet som koreograf på prosjekter ved bl.a. Centraltheatret og Den Norske Opera & Ballett.

Barnelaget i Oslo har lært mange generasjoner norsk folkedans, med dyktige danseledere og levende musikk på øvelsene. 

Når: Lørdag 8.juni og søndag 9. juni